Bladvangers zijn tegenwoordig te verkrijgen in allerlei soorten en maten en moeten er voor zorgen dat, de naam zegt het al, bladeren niet in uw hemelwaterafvoer terecht komen. Ook andere rommel, zoals takjes en dergelijke, blijven dankzij een bladvanger buiten de regenpijp en kunnen dankzij een bladvanger geen verstopping veroorzaken. Verstoppingen dienen vermeden te worden, vanwege de ellendige gevolgen die ze kunnen veroorzaken en de enorme schade die hierdoor kan ontstaan.

Voorkomen is beter dan genezen

Een verstopping van de hemelwaterafvoer moet, zoals gezegd, te allen tijde voorkomen worden, want deze kan ernstige gevolgen hebben. Een dak waar water op blijft staan, krijgt het zwaar te verduren en kan gaan lekken. Door lekkages ontstaat in veel gevallen onherstelbare waterschade. Eén van onze professionele loodgieters kan uw daken, dakgoten en/of regenpijpen voorzien van bladvangers, waardoor u geen last zult hebben van verstoppingen in de hemelwaterafvoer en alle ellende die daarbij om de hoek komt kijken. Wanneer uw daken voorzien zijn van een bladvanger is het zaak om zo nu en dan de hemelwaterafvoer te laten schoonmaken en om deze te laten onderhouden.

Soorten bladvangers

Er zijn bladvangers voor in de regenpijp, bladvangers voor in de dakgoot en bladvangers voor op het platte dak. Hierbinnen bestaan ook nog verschillen in de materialen waarvan de bladvangers zijn gemaakt. Wij kunnen u adviseren over de verschillende mogelijkheden en helpen u graag bij de montage van verschillende soorten bladvangers.