house heating boilerBuiten dat een goede cv-ketel zorgt voor een goed verwarmd huis, kan het er ook voor zorgen dat je geld overhoud. Als je nu nog een ouderwetse verwarmingsketel hebt is het zeker tijd om te overwegen een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. Je betaalt nu namelijk voor warmte die niet geproduceerd wordt, terwijl het rendement met moderne cv-ketels vele malen hoger is. Bij de beste modellen haal je zelfs een rendement van meer van honderd procent.

Beschikbare cv-ketels

In Nederland kun je kiezen uit de volgende drie cv-ketels. De goedkoopste hiervan, de vr-ketel, levert je een rendement van zo’n  90 procent op. Dit betekent dus dat je voor tien procent verloren warmte wel betaalt. Dit kan dus nog meer worden als je bereid bent iets meer te investeren in een betere ketel. Je opties zijn dan een hr-ketel of een Hre-ketel. Met deze twee haal je vaak een rendement van 100 procent. In het geval van de laatstgenoemde ketel ga je vaak nog eens over de 100 procent heen.

Duurzame investering

De aanschaf van een cv-ketel gaat hoe dan ook veel geld kosten. Toch kun je deze uitgave het beste zien als een nuttige en duurzame investering. Je gaat namelijk een paar honderd euro per jaar besparen. Daarnaast stijgt de waarde van je huis als je een goede cv-ketel hebt geïnstalleerd. Woningen met een goed energielabel doen het stukken beter op de woningmarkt en dat is een mooie bijkomstigheid als je in de toekomst je huis wilt verkopen.